logo
Vă puteți alătura acțiunilor noastre punctuale, în funcție de specificul activității pe care o desfășurați. Lăsați-ne adresa de email în câmpul de mai jos și vă vom comunica direct ori de câte ori inițiem demersuri publice legate de funcționarea programelor cu finanțare europeană în România.

Forumul Naţional ONG Bucureşti, 20 octombrie 2014

Forumul Naţional ONG Bucureşti, 20 octombrie 2014

946584_368093666635724_751106402_nÎn perioada 16 – 17 octombrie s-a desfăşurat la Bucureşti, a 14-a ediţie a Forumului Naţional al ONG-urilor. Organizat la iniţiativa Asociaţiei CENTRAS, în parteneriat cu Fundaţia Dignitas şi Ministrul delegat pentru Diaog Social, forumul a fost împărţit în conferinţe şi ateliere care au adus în centrul discuţiilor interesul pentru îmbunătăţirea dialogului dintre ONG-uri şi administraţia publică. De altfel, la activităţile propuse au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ai Ministerului Fondurilor Europene sau ai Consiliului Europei (în persoana doamnei Anne-Marie Chavanon, Preşedinta  Comisiei Democraţie, Coeziune socială şi Provocări Mondiale).

Coaliţia ONGuri pentru Fonduri Structurale a fost prezentă la eveniment, participând prin membrii săi (Fundaţiile Terra Mileniul III, Alături de voi România sau Alpha Transilvană, Centrul de Resurse pentru participare publică) la ateliere organizate în jurul subiectelor: „Reconstruirea solidarităţii în sectorul Asociativ”, „Impactul sectorului neguvernamental. Cât de mult se corelează agenda sectorului asociativ cu agenda cetăţeanului?”, „Absorbţia fondurilor europene”, „Politici, incluziune şi economie” ş.a.

Un rezumat al discuţiilor şi mai multe detalii despre Apelul organizaţiilor societăţii civile către Guvernul României, adoptat la finalul celor două zile de dezbateri puteţi găsi consultând site-ul oficial al Forumului.