logo
Vă puteți alătura acțiunilor noastre punctuale, în funcție de specificul activității pe care o desfășurați. Lăsați-ne adresa de email în câmpul de mai jos și vă vom comunica direct ori de câte ori inițiem demersuri publice legate de funcționarea programelor cu finanțare europeană în România.

De ce a făcut POCU 2014 – 2020 poc?

De ce a făcut POCU 2014 – 2020 poc?

În contextul numeroaselor controverse care planează în jurul apelurilor 4.1 și 4.2 din cadrul POCU, Coaliția ONG pentru Fonduri Structurale a solicitate o întâlnire de urgență cu autoritățile responsabile.

În scrisoarea transmisă ieri, 29 martie 2016, am lansat o invitație la dialog și la identificarea de soluții eficiente ce privesc:

  • Reluarea apelurilor de proiecte 4.1 și 4.2 cu întrega alocare bugetară. Considerăm că anularea apelurilor încheiate este profund nedreaptă pentru beneficiarii ale căror proiecte au trecut de Faza A a evaluării. De asemenea, considerăm că reluarea apelului, fără o analiză temeinică a problemelor care au condus la respingerea a 80% dintre proiecte și, mai ales, fără îndreptarea disfuncționalităților, ar conduce la rezultate similare. În același timp, considerăm că trebuie găsită o soluție pentru evaluarea cu celeritate și maximă atenție a contestațiilor depuse în această fază a evaluării, în așa fel încât solicitanții ale căror cereri de proiecte au fost respinse fără temei să nu fie, la rândul lor, nedreptățiți.
  • Realizarea unei analize a procesului de evaluare tocmai încheiat pentru a identifica și îndepărta disfuncționalitățile existente și pentru a introduce mai multă coerență în viitoarele procese de evaluare;
  • Îmbunătățirea comunicării către beneficiari în ceea ce privește modul de funcționare a MySmis, dar și îmbunătățirea modului de funcționare a serviciilor de tip HelpDesk
  • Clarificarea calendarului de evaluare atât pentru următorele faze de evaluare pentru Apelurile de proiecte 4.1 și 4.2, dar și pentru celelalte apeluri ce au fost închise.

Vom reveni cu concluziile întâlnirii.

Citiți aici textul integral al scrisorii: Solicitare_intalnire_MDRAPFE