logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Cum scăpăm de fraudele din bani europeni

Cum scăpăm de fraudele din bani europeni

Răspunsul este simplu: prevenție. Exact ca în sănătate, este mai ieftin și mai eficient să previi decât să tratezi. Dar pentru asta ai nevoie să știi de la ce stare de fapt pleci. Câte corecții au fost aplicate din cauza fraudelor descoperite de autoritățile de control? Cât ne va costa din bugetul public să acoperim toate aceste corecții? Cât s-a recuperat de la cei care au fraudat programele operaționale? Care sunt principalele nereguli descoperite în proiecte?

Găsiți răspunsuri pentru toate aceste întrebări în Studiu comparativ privind Consolidarea unui sistem eficient de control pentru prevenirea fraudelor cu fonduri europene în noile state membre – analiză privind România, Bulgaria, Ungaria și Croația.

Vă invităm de asemenea, să citiți cele două ghiduri practice publicate de Institutul pentru Politici Publice pentru prevenirea fraudelor din bani europeni, adresate autorităților și beneficiarilor aici și aici.