logo
Vă puteți alătura acțiunilor noastre punctuale, în funcție de specificul activității pe care o desfășurați. Lăsați-ne adresa de email în câmpul de mai jos și vă vom comunica direct ori de câte ori inițiem demersuri publice legate de funcționarea programelor cu finanțare europeană în România.

Cum scăpăm de fraudele din bani europeni

Cum scăpăm de fraudele din bani europeni

Răspunsul este simplu: prevenție. Exact ca în sănătate, este mai ieftin și mai eficient să previi decât să tratezi. Dar pentru asta ai nevoie să știi de la ce stare de fapt pleci. Câte corecții au fost aplicate din cauza fraudelor descoperite de autoritățile de control? Cât ne va costa din bugetul public să acoperim toate aceste corecții? Cât s-a recuperat de la cei care au fraudat programele operaționale? Care sunt principalele nereguli descoperite în proiecte?

Găsiți răspunsuri pentru toate aceste întrebări în Studiu comparativ privind Consolidarea unui sistem eficient de control pentru prevenirea fraudelor cu fonduri europene în noile state membre – analiză privind România, Bulgaria, Ungaria și Croația.

Vă invităm de asemenea, să citiți cele două ghiduri practice publicate de Institutul pentru Politici Publice pentru prevenirea fraudelor din bani europeni, adresate autorităților și beneficiarilor aici și aici.